Energieffektiv sørlandsidyll på Tjuvholmen

Light House har levert energibesparende lys med sørlandsstemning til Bergshaven Bakeri på Tjuvholmen.

Bergshaven Bakeri er et håndverksbakeri fra Grimstad med tradisjoner fra 1907. Når fjerde generasjon Bergshaven nå har åpnet bakeri på Tjuvholmen er det en belysningsløsning fra Light House som setter sørlandsstemningen.

Det er Magenta Interiørarkitekter som har levert interiørkonseptet til Bergshaven.

– Magenta ønsket at bakeriet skulle skille seg fra andre bakerier og by på en lun sørlandsstemning. Løsningen skulle selvsagt også være energieffektiv, forteller rådgiver hos Light House, Ronny Enger.

– Lokalet har stor takhøyde, noe som gjør det ekstra viktig at belysningen gjør det intimt og lunt i rommet. Samtidig må lyset få frem interiøret og ikke minst løfte frem salgs- og bakervarene på en smakfull måte, forteller Enger.

 

Spesielt lys for brød

– Vi valgte å bruke Sphere pendler fra tossB. Hengende over bordene skaper denne pendelen en fin komposisjon. De runde formene danner også en kontrast til interiøret. Her inviteres kundene til å sitte ned og kose seg i bakeriet, sier Enger.

Over disken og mot brødhyllene lyser 35W metallhalogen-spotter med en lyskilde som er spesielt utviklet for brød og bakervarer. Disse har en fargetemperatur som får frem den gylne gløden i maten.

– På veggene og i taket ved sittegruppene er det montert Big Bang-spotter fra tossB. Disse fremhever interiøret, tar fokus vekk fra taket og gir økt romfølelse, forteller Enger.

Maksgrense for wattforbruk lå på 15 watt per kvadratmeter, noe som er veldig lavt for en butikk og bakeri. Dette ble løst ved bruk av LED-lyskilder med god fargegjengivelse i pendlene, samt 12V halogen i Big Bang-spottene.

Styresystemet i løsningen hos Bergshaven gjør det også mulig å forhåndsinnstille forskjellige lys-scenarioer som endrer seg etter årstid, tid på døgnet og været utenfor.

– Bergshaven er godt fornøyd med resultatet. Vi kom tidlig inn i prosessen med kunden og Magenta, og har jobbet tett siden. Dette har vært avgjørende for suksessen i prosjektet, avslutter Ronny Enger.

Foto: Tjuvholmen.no

Energieffektiv-soerlandsidyll-paa-Tjuvholmen_articleimage