God kaffe – godt lys

Sveriges største og raskest voksende kaffeshop-kjede etablerer seg i Norge. Light House leverer lyset.

Espresso House har 150 «coffee shops» i Sverige og 10 i Norge. Til Espresso House kommer alle typer mennesker for å nyte en god kopp kaffe i et hyggelig og lunt miljø. Det er antagelig den kombinasjonen som har gjort Espresso House til en av de raskest voksende kaffekjedene i Europa.

Light House leverer lyset til alle butikkene i Norge, og kjedens største butikk ligger på Continental i Olav V’s gate. Den foreløpig siste åpnet i Bogstadveien tidligere i sommer.

 

30.000 kopper om dagen

Espresso House serverer over 30.000(!) kopper kaffe om dagen – servert av personal med høy kompetanse på kaffe.

– Utover kvalitet i våre kaffe/mat-produkter og våre medarbeidere, så er konseptet og atmosfæren våre viktigste bærebjelker. Da vi startet opp i Norge for i juli 2013 kom gjestene inn og ropte ¨wow, dette er fint!¨ eller ¨vi har aldri sett en så hyggelig kaffebar før¨, forteller Torodd Gøystdal i Espresso House, og legger til:

– Vi ønsker at gjestene skal oppleve at det nesten er hyggeligere hos oss en hjemme.

 

God lyssetting forsterker konseptet

For å skape denne atmosfæren har lyset vært helt avgjørende. Gøystdal forteller at Espresso House bygger opp ulike soner i lokalene, og at lamper og lys er med på å skape mye av identiteten for hver enkelt sone.

– Til Espresso House trenger vi en generell systembelysning for den funksjonelle lyssettingen, men også flotte og ulike lamper som gjør lokalet spennende. God lyssetting forsterker konseptet og atmosfæren, og har vært avgjørende for at vi har lykkes så bra, forteller Gøystdal.

 

Fornøyd byggesjef

Byggesjef for Espresso House i Norge, Vesna Milkovic, forteller at Light House er en god samarbeidspartner som alltid leverer.

– Light House har bred kunnskap om belysning, profesjonelle tegnere og leverer alltid det nyeste innen belysning. De jobber sammen med oss som kunde og er flinke til å finne de rette produktene, forklarer hun.

 

Neste kaffepause åpnes på Aker Brygge i oktober.

God-kaffe-godt-lys_articleimage