Nytt lys på kulturen i Fredrikstad

Fredrikstad har fått et flott nytt litteraturhus. Light House har levert lysdesign til flere arenaer i det nye kultursenteret.

Det nye Fredrikstad Litteraturhus er et funkisinspirert og modernistisk bygg, tegnet av Griff Arkitekter. Det er Fredriksborg Eiendom AS som står bak planene, Radius Design har stått for interiøret, og Light House Company har levert lysløsningene.

– Vi har levert lysdesign til kulturscener, spisesteder, bokhandel og takterrasse, forteller prosjektansvarlig i Light House, Rune Moberg.

 

Tett samarbeid

Bygget er stramt med skarpe kanter. Belysningen har som formål å «myke opp» arkitekturen.

– Vi har blant annet jobbet med å løftet frem byggets organiske former. Lyset fungerer også som stemningsskaper i de forskjellige arenaene i litteraturhuset, forteller Moberg.

– For å løse lysdesignet optimalt har vi jobbet tett med Radius Design. Det er når vi får til slike samarbeid vi lykkes best. Fredrikstad Litteraturhus har blitt et kult bygg som vi er stolte av å ha jobbet med, sier Moberg.

Det nye bygget måler nær 3000 kvadratmeter. Her finnes store og små foredragssaler, mindre grupperom, barneavdeling, bokhandel, bokcafé og matbar, Earthtree Media/Øisteins Blyant og Institutt for Journalistikk.

Det er lagt opp til et rikholdig program allerede dette første halvåret, og både små og store kan velge blant en rikholdig meny. Se mer på litthusfred.no

Light-House-har-levert-belysning-til-litteraturhuset-i-Fredrikstad_articleimage