Restaurant og Bar Grønland Gym

Grønland Gym er en restaurant og bar som har åpnet på Teaterplassen, Grønland.

LHC fikk oppdraget i å prosjektere belysning til restaurant og bar Grønland Gym

Utgangspunkt:
Grønland Gym er en restaurant og bar som har åpnet på Teaterplassen, Grønland. Konseptet bygger på lekenheten rundt det å være på en retro gym, som navnet også antyder. Lokalet er delt i to, en litt mer rolig del hvor restauranten og bordsetningen er og i den andre delen er det mer aktivitet i form av spill som shufflebord, dart og bordtennis.

Belysning:
Belysningen tar utgangspunkt i konseptet med lekenhet. Måten dette utføres på i lokalet er ved å skape kontraster og trekke fram de dekorative elementene i tillegg til at lysende elementer i seg selv blir et morsomt element i settingen. Dette med tanke på elementer som en glødende basketball. Spottene som setter fokus på gym-elementene trekker frem de spesifikke elementene som skaper særpreget til restauranten, og gir dermed en tydeligere kommunikasjon til besøkende. Det å sette fokus på elementene hvor restauranten ønsker å differensiere seg fra andre konkurrenter, gjør at det blir enklere å huske for besøkende og restauranten kan dermed lettere bli “top of mind” i forhold til andre konkurrenter.

Lysslyngen som bringer en trygg og intim sone skaper i kontrast et mer homogent lys. Her er det lysslyngen i seg selv som likevel har et lekent uttrykk. I samsvar med taket, er det valgt svarte armaturer og skinner, slik at det tekniske ikke blir fremtredende. På denne måten er det bare lysets kvaliteter som kommer i fokus. Ved kontrasten mellom lyspunktene til slyngen og det mørke taket, kan enkelte også få assosiasjoner til stjernehimmelen, som et hyggelig element.

Produkter:
ORB
Lysslynge
Scope skinnespott

 

Interiør Designer: Radius Design