Skip to main content

TEMPEST

Merd belysning

SMART & ROBUST PHOTOPERIOD LØSNING

Merd belysning spiller en viktig rolle i fiskeoppdrett, og med en forståelse av kundenes behov er vi i stand til å tilby den mest optimale løsningen tilgjengelig på markedet.

Riktig belysning i merder påvirker ikke bare fiskenes trivsel og vekst, men også driftskostnadene og miljøpåvirkningen.

Portada+tempest min min min

Sammen med Evolux sin imponerende bakgrunn med 14 års erfaring innen belysning og teknologi på forskjellige områder, inkludert kommersiell, industriell, og algebelysning, samt 8 år dedikert til utvikling av akvakulturløsninger, har vi sammen opparbeidet oss en dyptgående kunnskap og erfaring som vi integrerer i hver eneste løsning vi tilbyr.

Deres unike kompetanse er et resultat av å ha arbeidet på tvers av ulike belysningssegmenter og teknologier, og de har spesielt fokusert på å forstå behovene i akvakultursektoren. Gjennom årene har de finpusset deres ferdigheter og innsikt for å kunne tilby skreddersydde løsninger som adresserer de spesifikke utfordringene innenfor dette feltet.

Deres tverrfaglige team består av eksperter innen ingeniørfag, belysningsteknologi, biologi og andre relevante områder. Sammen arbeider vi for å utvikle innovative løsninger som møter forventningene til våre kunder.

Deres styrke forsterkes ytterligere av deres fullt utstyrte laboratorium, som gir dem muligheten til å teste og validere deres konsepter før de implementeres i felten. Dette gjør oss i stand til å levere pålitelige og effektive løsninger som er skreddersydd for å møte kundenes unike behov og krav.

Kort sagt, vår brede kunnskap og erfaring, sammen med deres tverrfaglige team og moderne laboratoriefasiliteter, gir oss de nødvendige verktøyene til å designe og levere belysningsløsninger som ikke bare møter, men overgår forventningene til våre kunder innen akvakultur og andre bransjer.

NØKKELFAKTORER

LYSINTENSITET:

Hovedformålet med et fotoperiodesystem er å gi den nødvendige energien som gir riktig stimulus til pinealkjertelen. Effekt, optimalisert spektrum og retning av lyset er viktige faktorer som bestemmer resultatene. 

OPPETID:

Total energi er ikke nyttig hvis den ikke kan opprettholdes gjennom hele syklusen uten avbrudd.

REDUSERER INNGREP:

Regelmessige besøk utgjør høye kostnader, både for tjenesteleverandøren og for kunden. Vi forstår at våre kunder har viktigere faktorer å fokusere på når det gjelder vedlikehold.

KARBONSPOR:

Vår løsning er utviklet fra ende til annen med tanke på å optimalisere hvert eneste detalj som kan redusere miljøpåvirkningen. Produsert og testet med 100% fornybar energi fra egne kilder.

Bedre lysfordeling for jevnere vekst og dokumenterte resultater.

Evolux har mer enn sju år med resultater som overstiger forventningene til deres kunder og 100% vellykkede sykluser uten problemer relatert til fotoperiode.

PHOTOPERIOD SALMON CAGE

Perfekte innstrålingsmønstre for å møte energien som trengs i hele buret.

RETNINGEN HAR BETYDNING

Signalet mottas direkte til pinealkjertelen; 

Bruken av fotoperiode har stor betydning for produksjonssyklusen til laks og ørret, siden den er ansvarlig for å styre den indre biologiske syklusen for å akselerere deres vekst og redusere deres modning. Dette betyr å oppnå en større mengde mat på kortere tid, redusere avfall og kostnader involvert i prosessen.

Teknisk sett er det viktige å levere den nødvendige mengden energi (i form av lys) til pinealkjertelen og øynene til fisken. De effektive fargene (eller bølgelengdene) er ikke akkurat grønne eller blå, men bølgelengdene nær disse er de som oppnår størst effektivitet, også på grunn av deres bedre overføring i sjøvann. Solen er den ideelle energikilden, så spekteret vårt er basert på et lignende spektrum beriket med presise bølgelengder for å oppnå de beste resultatene. Med dette forbedrer vi velværet til fisken ved å gjøre vekslingen mellom dag (sollys) og natt (kunstig LED) så lik som mulig. Unngå endringen av å gå fra et fullfarget miljø til et monokromt. Det har også vist seg at ved å bruke mer enn én bølgelengde, absorberes energien som leveres til kjertelen og øynene til fisken mer effektivt, siden bruk av et redusert spektrum kan mette den spesifikke inngangskanalen og avvise deler av energien.

TEMPEST LØSNING.

Tatt i betraktning de nødvendige nøkkelfaktorene for bransjen, har vi utviklet og forbedret en løsning som overgår våre kunders forventninger.

LYSSETTING:

Vår egen grunnleggende LED-brikke er optimalisert med et fullspektrum som gir fisken full fargesyn og bidrar til å opprettholde et sunt liv. Men den er også styrket med mer energi mellom grønt og blått, noe som gir den perfekte stimulansen til pinealkjertelen.

EFFEKTIVITET:

Vår siste oppdatering doblet energiutgangen sammenlignet med hovedkonkurrentene. Vi leverer dobbelt så mye lys for samme strømforbruk, eller vi kan halvere strømforbruket og redusere drivstofforbruket. Dette gir kundene våre muligheten til å velge riktig strategi.

HEAVY DUTY:

TUNGT ARBEID Laget for tøffe miljøer. Etter mange års testing av komponenter og materialer er vår TEMPEST SW 3.0 laget ved hjelp av den beste tilgjengelige teknologien, og er i stand til å tåle hele sesonger uten inngrep og rengjøring.

FREMTIDSSIKRET:
Vårt produkt kan kobles til flere programvare gjennom trådløse eller kablede protokoller, slik som DALI, 0-10V, ModBus, PLC, osv.
  • 1.355+copia
  • 1.344
  • 1.351
  • 1.347

For utfyllende info ta kontakt!

Thomas Crop

Thomas Milgaard