Skip to main content

LAB

En miljøvennlig serie med dekorative lamper av høy kvalitet til gunstig pris, utviklet i Norge.

Tilfredsstiller alle krav innen BREEAM. Dimbare med DALI eller Triac.

LAB – Optimale løsninger med lekkert design

LumenTools LogoHvit Uten TM

Lumen Tools (by Light House) har utviklet LAB – en miljøvennlig modulær serie med lamper av topp kvalitet, som tilfredsstiller alle behov i mindre og større BREEAM prosjekter:

– Dekorative lamper

– Innfrir BREEAM-kravene

– Miljøvennlig

– Høy effektivitet

– Utviklet og designet i Norge

– Godt design

– Modulært system

– Gunstig pris

– Høy funksjonalitet vedr montering og bruk

– DALI eller Triac

– Effektivt produsert med høy kvalitet i Kina

LAB er et modulært system. Det betyr at de ulike produktene kan kombineres og skreddersys til hvert prosjekt.


Historien bak LAB-Serien

Light House hadde i mange år forsøkt å finne gode dekorative lamper som innfridde BREEAM-kravene. De få vi fant var kostbare og kompliserte å montere.

WorkShopWEB


Da vi i 2019 skulle i gang med prosjektet Dronning Ingrids Hage i Oslo, kom dette behovet ekstra tydelig frem. Vi bestemte oss da for å gå i laboratoriet vårt på Kolbotn for å utvikle en pendel selv. Den fikk navnet LAB Pendel, og ble starten på en hel serie med LAB-produkter. Til prosjektet Dronning Ingrids Hage designet og produserte vi også LAB Wall Safe – en vegglampe med konisk utforming.
Den tekniske produksjonsløsningen har vi utviklet i samarbeid med våre høyteknologiske partnere og produsert under vårt eget varemerke Lumen Tools.

Og naturlig nok så var det flere aktører som hadde lett etter det samme som oss: Dekorative, miljøvennlige lamper som innfrir BREEAM-kravene. Så etter at vi hadde designet LAB Pendel, LAB Wall Safe og LAB Wall Ball, kom det forespørsler om flere tilsvarende produkter. Det viste seg å være et stort behov i markedet for denne type løsninger, og etter hvert har vi derfor utviklet langt rekke produkter. LAB-serien består av pendel- og veggbase med valgfri påbygging av glass, kalt Bole, Kolbe og Reagens. Pendelen kan brukes med bare glasset alene, eller med ytterligere påbygning av skjerm. Systemet leveres standard med fargetemperatur dim-to-warm, dimbare med DALI eller Triac.

LAB Serien oversiktsskissen Hvit
 • LAB Skjerm Colage Miljo LAB Skjerm Colage Miljo

  LAB pendel skjerm

  En modulær pendel med en rekke alternative konfigurasjoner. LAB Pendel har to baser og flere glass, skjermer og snuter som tilleggsvalg. Flere nye tilleggsvalg er under utvikling.

 • LAB Glass Colage MiljoHoved LAB Glass Colage MiljoHoved

  LAB pendel glass

  En modulær pendel med en rekke alternative konfigurasjoner. LAB Pendel har to baser og flere glass, skjermer og snuter som tilleggsvalg. Flere nye tilleggsvalg er under utvikling.

 • LAB Safe MiljoHoved LAB Safe MiljoHoved

  LAB Safe

  Meget høy kvalitet – konisk utforming. Kan leveres med fargetemperatur 2700K, 3000K eller DW. Dimbar med DALI eller Triac.

 • WTG 86 Kantine 0050 WTG 86 Kantine 0050

  LAB System

  To ulike skinnebaserte armaturer.

  – LAB Petri

  – LAB Tubular

  LAB er et modulært system. Det betyr at de ulike produktene kan kombineres og skreddersys til hvert prosjekt.

 • Wall Ball Miljo2 Bredde Wall Ball Miljo2 Bredde

  LAB Wall Ball

  En elegant og tidsriktig vegglampe som gir diffust lys. Håndblåst syret glass og sokkel i støpt svartlakkert aluminium. Skruehullene passer i standard vegboks. God plass til koblinger i sokkel.

 • LAB Wall Miljo Bredde LAB Wall Miljo Bredde

  LAB Wall

  En elegant og tidsriktig vegglampe som gir diffust lys. Håndblåst syret glass og sokkel i støpt svartlakkert aluminium. God plass til koblinger i sokkel.

  LAB Petri

  LAB Petri er en del av LAB seriens skinnemonterte armaturer.

  LAB Tubular

  LAB Tubular er en del av LAB seriens skinnemonterte armaturer.

  LabSystems 1 3

  LAB System

  LAB er et modulært system. Det betyr at de ulike produktene kan kombineres og skreddersys til hvert prosjekt.


  Fordeler for alle i verdikjeden

  For eiendomsbesittere og utbyggere betyr LAB merverdi. Nå er det omsider mulig å få godkjent prosjekter med dekorativ belysning også på BREEAM Excellent-nivå. En oppnår da et fullverdig lysdesign, og dette reduserer kostnader og øker markedsverdi og leieinntekter. For arkitekter og interiørarkitekter byr LAB-serien på et stort utvalg av dekorative og arkitektoniske belysningsprodukter, som fullt ut tilfredsstiller alle BREEAM-krav. For denne gruppen er Light House også blant de få, om ikke eneste miljø i Norge som kan spesialtilpasse produkter. Arkitektene har et ønske – vi kan spesialtilpasse lampen med skreddersøm. For RIE og alle som beskriver prosjekter, gir LAB trygghet om at en har et stort spekter av dekorative løsninger som tilfredsstiller BREEAM Excellence. Dette gjør jobben enklere og resultatene bedre. Installatørene får enkel montering, DALI-styrte produkter, modularitet og høy kvalitet. Vi har hatt installatøren i tankene under utviklingen av løsningene. Lampene i LAB-serien er lette å montere, det er god plass til kabler, DALI eller Triac. Dette sparer tid, øker lønnsomheten og gir bedre prosjekter. LAB-Serien bør være installatørenes førstevalg! Særlig i offentlige prosjekter er kostnad et dominerende kriterie, ofte på bekostning av kortsiktig og langsiktig lønnsomhet, godt design som skaper trivsel i det daglige og den bærekraft som bl.a BREEAM ivaretar. LAB-serien er skreddersydd for offentlige og store prosjekter, fordi det ivaretar alle disse perspektivene og samtidig har en kostnad som er konkurransedyktig.

  BREEAM

  BREEAM – Building Research Establishment‘s Environmental Assessment Method – er verdens mest brukte miljøklassifiseringssystem for bygg. En standard for bærekraftig design og en bygnings miljøytelse. Over to millioner bygninger er registret for sertifisering verden over. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av det internasjonale klassifiseringsverktøyet, som samler de ulike aktørene i et byggeprosjekt og integrerer bærekraftig tenkning i hvert ledd.