Skip to main content
Handelsbanken hoved

Lekkert og lønnsomt for Handelsbanken

I Handelsbankens nye lokaler på Grev Wedels plass skulle lysløsningene være lekre, miljøvennlige og selvsagt økonomiske. Light House leverte på alle tre.

Handelsbanken er over 150 år og har sin opprinnelse fra Sverige. De er landsdekkende med over 10.000 ansatte i Sverige, Storbritannia og Nederland, og i Norge har de 39 kontorer over hele landet. Handelsbanken Oslo Bjørvika har nå åpnet nye kontorer på Grev Wedels plass, og Light House har levert lysløsningene.

Fastlagt designkonsept
Ønsket for prosjektet var at allmennbelysningen generelt skulle være 300-350 lux i arbeidsplassområder, slik at en har full fleksibilitet til å omrokere arbeidsplasser uten å måtte flytte lysarmaturene. Møterom og sosiale soner skulle ha nedhengte armaturer over bord, i henhold til bankens designkonsept.

Sigma, Scope og LAB Pendel
Dette løste vi ved å bruke den svært effektive Sigma-lampen. Vi pendlet den ned over pult-områder og brukte lange strekk i gang-områder for å fremheve rommenes retning og fasong. Vi brukte også Scope på skinne for å skape mer dynamikk i lyset, og for å fremheve interiørelementer. Sosiale soner fikk et mykere uttrykk med LAB pendler hengt i klynger over bord og sittegrupper.

Bærekraftig og økonomisk
Som alltid la vi vekt på miljøvennlige løsninger med godt energiutbytte, slik at både drift og vedlikehold blir så bærekraftig og økonomisk gunstig som mulig. Resultatet har blitt et lekkert og delikat kontor, hvor interiørarkitekten har bidratt til å få svært god utnyttelse av lokalene, og lyset er med og underbygger kontorets identitet.

PARTNERE I PROSJEKTET

 

Les mer om Handelsbanken.


Bildegalleri:

Handelsbanken 80
IMG 0030 Kopi
Handelsbanken 43
Handelsbanken 46
Handelsbanken 55
Handelsbanken 61
Handelsbanken 91
Handelsbanken 92

Noen av produktene brukt i prosjektet:

Scope

Sigma II

LAB pendel

Kontorbelysning