Skip to main content
Økern Portal Hoved

Økern Portal: Fantastisk belysning i fantastisk prosjekt

Underveis var Økern Portal Norges største byggeplass. Sluttresultatet er imponerende, og Light House har bidratt med spektakulære lysløsninger i paviljong-bygget.

I 2020 sto Oslos mest fremtidsrettede bygg klart på Økern. Et 55.000 kvadratmeter stort bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø i et bygg som tilbyr fleksible kontorlokaler og restaurant/kulturopplevelser for ansatte og beboere i området.

Økern Portal 0020

Komplekset består av høyhus med mange ulike virksomheter og en paviljong i et fellesområde som binder det hele sammen. Light House har belyst dette knutepunktet utvendig og innvendig, inkludert en rekke spisesteder, et stort treningssenter og en Telia-butikk.

Kundeansvarlig Roar Tomasgård i Light House kan fortelle om et spektakulært prosjekt.
– Økern Portal er både stort og imponerende, men mest fasinerende er alle detaljene. For eksempel LED-belysning med fargestyring mellom skiferflisene i inngangspartiet. Dette kan i praksis gi nye opplevelser hver gang en ankommer området, smiler Roar.

Økern Portal 0004

Skreddersøm og design
I Økern Portal har Light House levert grunnbelysning, designlamper og en rekke skreddersydde løsninger.

– Det mest spektakulære er inngangspartiet med LED mellom flisene, men her har vi også fått anledning til å utvikle flere skreddersømsløsninger. Henriksen Snekkeri har levert alt av møbler og konstruksjoner til restaurantene, og Light House har laget lamper som er tilpasset dette. Mens Plateteknikk i Spydeberg har spesiallaget lampeholdere og veggfester. Det er også lagt stor vekt på lekker design. Blant designlampene i restaurantene, finner vi Palma fra Vibia, Lewit fra Metalarte og Versatil fra El Torrent, forteller Roar.

Økern Portal 0109

Levende trær inne
Økern Portal er eid av Oslo Pensjonsforsikring og byggherre er Vedal AS. Light House fikk oppdraget med paviljongen via Lysteknikk Elektroentreprenør.
– Vi setter veldig stor pris på samarbeidet med Lysteknikk Elektroentreprenør, som også har gjort en imponerende jobb i prosjektet. Det er både gøy og givende å få jobbe med så flinke folk, stråler Roar.

Økern Portal består også av omfattende planteinstallasjoner og dekorelementer, blant annet levende trær inne. Alt dette er belyst med spesielle løsninger for å få frem detaljer i tillegg til å skape god stemning.

Økern Portal 0052

– Vi hadde mange møter i forkant for å sikre at også disse elementene bidrar til den spektakulære helheten. Rundt dekorelementene er det blant annet planlagt i detalj hvor lampene bør festes, type lys, farger og grad av belysning gjennom døgnet, forteller Roar.

Sprek belysning og 360 grader kreativitet

Okern Portal jobbSprek 0235

Studio Jobbsprek er et unikt trenings- og opplevelsestilbud på hele 2150 kvm, med blant annet yoga-rom og egne treningsfasiliteter for barn og unge. – Treningssenteret er helt rått – både stort og imponerende! Og belyst av flere omfattende løsninger. Bl.a Circular fra Grok og RGB-belysning

Okern Portal jobbSprek 0229

Alt i alt har paviljongen i Økern Portal vært et spektakulært prosjekt for Light House. I tillegg til å finne gode lysløsninger til flere ulike utfordringer, ble også leveransen gjort i en tid hvor hele verden var preget av pandemi, og omstendigheter rundt produksjon og frakt var meget krevende. Til tross for dette klarte vi å levere som avtalt. Oppsummert har vi funnet gode løsninger i hele leveransen, og her har vi virkelig fått brukt kreativiteten vår «360 grader», avslutter kundeansvarlig Roar i Light House.

Stort tilbud til publikum og virksomheter
I Økern Portal kan du hygge deg på hele syv spisesteder. Disse er samlet i Paviljongen, som er åpen fra 07 til sent på kveld hver dag. Videre finner du Molto Trattoria/italiensk restaurant, Kazam bowl/modern-asian-fusion konsept, Street Flavours/en hyllest til verdens gatemat, Mr. Garden/lunsjbuffet, restauranten Ms. Farmer, Eikryn Cafe og caféen In Between. I tillegg rommer Økern Portal frisør, kontorhotell, konferanseavdeling, Telia Shop, og Nord-Europas største spiselige takpark, med tusenvis av spiselige vekster, treningsapparater og løpebane og en fantastisk utsikt over Oslo.

Les mer om Økern Portal

Prosjektgalleri:

Økern Portal 0008
Økern Portal 0011
Økern Portal 0026
Økern Portal 0046
Økern Portal 0083
Økern Portal 0085
Økern Portal 0158
Økern Portal 0091
Økern Portal 0205
Okern Portal JobbSprek 0239
Okern Portal JobbSprek 0245
Okern Portal JobbSprek 0207
Okern Portal JobbSprek 0211
Okern Portal JobbSprek 0227
Økern Portal 0069
Økern Portal 0074
Økern Portal 0068
Økern Portal 0161
Økern Portal 0182
Økern Portal 0170
Økern Portal 0168
Økern Portal 0102
Økern Portal 0117
Økern Portal 0127
Økern Portal 0128
Økern Portal 0142
Økern Portal 0145
Økern Portal 0143
Økern Portal 0031
Økern Portal 0039
Økern Portal 0260
Økern Portal 0272
Økern Portal 0252
Økern Portal 0186
Økern Portal 0197
Økern Portal 0194

Produkter brukt i prosjektet Økern Portal:

Produktliste
I Økern Portals paviljong har Light House brukt mange egenproduserte elementer:
– Flere lamper med spesial-design.
– JEDI TUBE Ser ut som lysstoffrør. Til disse har vi fått smidd en egen holder i messing.
– Katana
– LED-striper
– ORB PRO, som vi også har fått smidd messing til.
– RGB-belysning i tak

Lamper fra andre leverandører:
– Journey fra & Tradition
– Lewit fra Metalarte
– Palma fra Vibia
– Versatil fra El Torrent
– Yoke Hang Loose fra Buene

Fellesområde, Kantinebelysning, Restaurant og kafé, Treningsstudio