Skip to main content
Lager 24 04 23 0001

60 % Reduserte kostnader og økt lysmengde i vårt lager

Höegh Eiendom eier lokalene der Light House har sitt lager i Ski. Her var det enkelt å ta ut store gevinster ved å bytte fra lysrør til LED-moduler. 

Med bakgrunn i det nye regelverket for utfasing av lysrør, ble de gamle lysrør-armaturene byttet med nye LED-armaturer på starten av 2023. 

Detaljert inspeksjon må til

I dette lageret viste det seg å være et «trunking-system» fra Siteco. Hva slags system som er i taket, er ikke alltid lett å se fra gulvet. Det kreves en nærmere inspeksjon for å avdekke modell og type. Dersom det viser seg at det er et trunking-system med lysrør, så er det svært gunstig å bytte hele armaturen til LED. Da er det bare å skifte modulen/armaturen, noe som ikke krever kabling, kobling eller annet arbeid enn at man tar ned den gamle armaturen og setter opp den nye, som passer direkte i trunken/kanalen.

Kun fire minutter per bytte

I vårt tilfelle med Siteco trunking-system, byttet vi med våre egne Lumen Tools retrofit LED-moduler. Det tok kun fire minutter å bytte hver armatur, og det var ikke nødvendig med bruk av verktøy. 

Vi har målt lysmengden før og etter bytte. Det ble byttet 37 lysrørarmaturer, og besparelsen ble på 3700W – fra 6290W til 2590W.

Denne løsningen har dermed redusert energiforbruket med nær 60 %! 

Light House har løsningene

Med retrofit LED fra vårt eget merke Lumen Tools og agenturet vi nå har på tyske Regiolux, kan Light House tilby enkle og rimelige løsninger for alle kjente trunking-systemer!

Lux Bilde

Rød = før  /  Blå = etter.  Lux-måling før og etter bytte, målt på gulvet. Det er 37 armaturer. Energiforbruk før: 2x85W = 6290W. 
Energiforbruk etter: 1x70W = 2590W. Besparelse: 3700W

Kontakt oss for befaring av ditt prosjekt

Industribelysning, Lagerbelysning