Skip to main content
Strorebrand parkingshus 0020

363 armaturer og 60 % energibesparelse hos Storebrand Lysaker Park

I anledning EUs direktiv om utfasing av miljøskadelige lysrør, skiftet Storebrand til LED i sitt parkeringsanlegg på Lysaker. De har oppnådd 60 % energibesparelse og i tillegg fått bedre belysning!

De fleste parkeringsanlegg har behov for å bytte lysrør, der kravene ofte er høy IP-klasse og gjennomkabling. Light House har allerede levert oppgradering av mange anlegg.

Bevare bevegelsesstyring og kabler
Ett av parkeringsanleggene vi har levert til er Storebrands hovedkontor på Lysaker i Bærum. Dette ble montert i desember 2022.
Storebrand ønsket å beholde eksisterende system for bevegelsesstyring og bevare kablingen fra det tidligere anlegget. Dette medførte krav om at de nye armaturene måtte ha samme lengde som de gamle, slik at kablingen kunne bevares.

Lux-målinger ga svar
Light House gjør alltid en grundig kartlegging før vi foreslår løsning. I Storebrand-anlegget på Lysaker utførte vi en rekke lux-målinger for å finne ut hvilke løsninger som ville være mest optimale. I tillegg skulle målene passe til den eksisterende kablingen. Det tidligere anlegget hadde 35 watt lysstoffrør. De omfattende målingene ga oss deler av svaret på beste løsning, i tillegg til at vi måtte finne ut beste fysiske tilpasning.

Løsningen ble Prima LED
Valget falt på vårt produkt Prima LED, som er en lukket industriarmatur med tetthetsgrad IP65 til montering i tak eller på vegg. Armaturen har et godt design og er enkel å montere. Storebrand hadde hele 363 armaturer som skulle byttes ut, og vi valgte varianten 27 watt/4000 lumen.

Storebrand er veldig opptatt av bærekraft i sine eiendommer og er svært godt fornøyd med resultatene av utskiftingen ved hovedkontoret på Lysaker.

Light House har løsningene
Med LED fra vårt eget merke Lumen Tools og flere andre agenturer, kan Light House tilby optimale løsninger for utskifting av alle typer lysrør.

Les mer om utfasing av lysrør her: Lysrør med kvikksølv fases ut i 2023.

Strorebrand Parkingshus 0016
Strorebrand Parkingshus 0020
Strorebrand Parkingshus 0017
Strorebrand Parkingshus 0000
Strorebrand Parkingshus 0003
Strorebrand Parkingshus 0014
Strorebrand Parkingshus 0008

Industribelysning, parkeringsarmatur