Kiellands hus

Lysdesign og leveranse av LHC

Omfang.
Grunnbelysning i fellesarealer plan 0.Dekorativ spesiallampe i atriet mellom plan 1 og 0.

Bakgrunn
Kiellands hus kjøpesenter ønsket en oppgradering av grunnbelysningen i plan 0, samt en dekorativ lysinstallasjon for å skape blikkfang fra gaten.

Designmessige vurderinger for spesiallampe
Spesiallampen måtte ha en størrelse som gjør at den fyller rommet og skaper et blikkfang. Samtidig var det et ønske om en blanding av et røft, urbant uttrykk myket opp med lekne elementer, som lyskuler og planter.

Flere utgaver av spesiallampen  ble modellert i 3D og visualisert i 3D Max og Vray for å gi kunden et godt bilde av hvordan de ulike alternativene ville bli, samt å tilpasse konstruksjonen til omkringliggende søyler og underliggende rulletrapp.

På bakgrunn av visualiseringene valgte kunden en variant med stålrammer og  lysende kuler.

Konsept spesiallampe
Spesiallampen består av to sorte stålrammer i to høyder med lysende kuler montert over og under i ulike høyder. Planter snor seg rundt konstruksjonen fra de omkringliggende søylene. På denne måten ble konstruksjonen både stram med de sorte rammene og leken med kulene og plantene i et tilfeldig mønster.

KiellandshusHoved

I tillegg blir spesiallampen brukt som nattlys og speiler seg i butikkvinduene i senteret, og dette gir et hav av refleksjoner som gir et vakkert og iøyenfallende bilde.

Designmessige vurderinger grunnbelysning
I et fellesareal i et kjøpesenter er det behov for et grunnlys som skaper en trygg og hyggelig atmosfære. Lysnivået må ikke konkurrere med lyset fra utstillingsvinduene og må være lavere enn lyset i butikker og utstillinger. Grunnebelysningen er med på å definere hva slags areal man er i, og det var ønskelig med et moderne uttrykk.

Konsept grunnbelysning
I plan 0 ble det lagt utenpåliggende LED-profiler i varierende lengder. Disse skaper et kaotisk mønster som gir inntrykk av bevegelse og fart og signaliserer et senter med høy aktivitet.

Lysnivå ca 250 lux for å gi kontrast til det høyere lysnivået i butikkvinduene samt gi visuelt rom til lysinstallasjonen i atriet.

KiellandshusHoved
KiellandsHus 2544
KiellandsHus 2554
KiellandsHus 2552
KiellandsHus 2545
Kiellands Hus 0098
Kiellands Hus 0105
Kiellands Hus 0096

Restaurant

NORGE
BESØKSADRESSE
 • Light House
  Trollåsveien 36
  1414 Trollåsen (Kolbotn)
  Org nr. 977285836

SVERIGE
BESØKSADRESSE
 • LHC Sweden AB
  Tomtebogatan 2
  S-703 43 Örebro

Kontor er åpent mandag-fredag 08.00-16.00 • (lageret 07.00-16.00)