Skip to main content

Kiellands hus

Lysdesign og leveranse av LHC

Omfang.
Grunnbelysning i fellesarealer plan 0.Dekorativ spesiallampe i atriet mellom plan 1 og 0.

Bakgrunn
Kiellands hus kjøpesenter ønsket en oppgradering av grunnbelysningen i plan 0, samt en dekorativ lysinstallasjon for å skape blikkfang fra gaten.

Designmessige vurderinger for spesiallampe
Spesiallampen måtte ha en størrelse som gjør at den fyller rommet og skaper et blikkfang. Samtidig var det et ønske om en blanding av et røft, urbant uttrykk myket opp med lekne elementer, som lyskuler og planter. Flere utgaver av spesiallampen  ble modellert i 3D og visualisert i 3D Max og Vray for å gi kunden et godt bilde av hvordan de ulike alternativene ville bli, samt å tilpasse konstruksjonen til omkringliggende søyler og underliggende rulletrapp. På bakgrunn av visualiseringene valgte kunden en variant med stålrammer og  lysende kuler.

Konsept spesiallampe

Spesiallampen består av to svarte stålrammer, i to høyder med lysende kuler montert i forskjellige høyder over og under rammen. Planter snor seg rundt i konstruksjonen fra de omkringliggende søylene. På denne måten fikk lampen et stramt og lekent uttrykk. Spesiallampen speiler seg i butikkvinduene på sentret om natten og gir et hav av vakre refleksjoner.

Designmessige vurderinger grunnbelysning
I et fellesareal i et kjøpesenter er det behov for et grunnlys som skaper en trygg og hyggelig atmosfære. Lysnivået må ikke konkurrere med lyset fra utstillingsvinduene og må være lavere enn lyset i butikker og utstillinger. Grunnbelysningen er med på å definere hva slags areal man er i, og det var ønskelig med et moderne uttrykk.

Konsept grunnbelysning
I plan 0 ble det lagt utenpåliggende LED-profiler i varierende lengder. Disse skaper et kaotisk mønster som gir inntrykk av bevegelse og fart og signaliserer et senter med høy aktivitet.

Lysnivå ca 250 lux for å gi kontrast til det høyere lysnivået i butikkvinduene samt gi visuelt rom til lysinstallasjonen i atriet.

KiellandshusHoved
KiellandsHus 2544
KiellandsHus 2554
KiellandsHus 2552
KiellandsHus 2545
Kiellands Hus 0098
Kiellands Hus 0105
Kiellands Hus 0096

Restaurant