Skip to main content
Hoved Bekkestua

Harmonisk hjem for en aktiv familie på Bekkestua

Light House har levert belysning til en enebolig på Bekkestua i Bærum, og her har vi fått anledning til å bidra med mange praktiske og stemningsskapene løsninger.

Arkitekt: Studio Kdesign AS

I alle hjem er det mange ulike hensyn å ta: Fellesrom skal fungere til hverdager, men også til hyggelige selskap.
I kjøkkenet skal man ha arbeidslys, men samtidig skal det være koselig der når maten inntas. Baderommet skal være for avslapning.

Bolig Bekkestua Fasade

Det er interessant og morsomt å få være med i prosessen å velge, prioritere, veie for og imot, og se det endelige resultatet ta form og modnes.

Bolig Bekkestua 0087

Trappen i fokus
I denne boligen på Bekkestua var trappen husets ryggrad. En «statement-trapp», som gikk gjennom alle husets etasjer. Trappen har også store vinduer, slik at den synes godt utenfra. Valget falt her på vegglampen Fold fra Vibia. Denne er tilsynelatende tilfeldig plassert nedover hele trappen, både alene og i par. Med dette har trappen blitt et smykke – et stykke kunstverk, synes vi. Vi håper og tror flere er enige med oss.

Bolig Bekkestua 0011


Kveldsmagi

Stuen med salong, spisestue, peis, store vindusflater og en fantastisk utsikt, var den største og viktigste oppgaven i prosjektet. Vi ønsker minst mulig refleksjon i vindusflater, samtidig som vi ønsker at de som bor her skal slippe å få lyset midt i hodet. Dette valgte vi å løse med en lang gjennomgående LED-stripe langs vinduene, sammen med Katana – en lampe som gir en såkalt «black-lighting»-effekt.

Bolig Bekkestua KatanaPeis

 

Det betyr at det er vrient å se om lampen er skrudd på eller ei ved å se rett på lampen. En oppdager det først når en ser hvor lyset treffer.

Bolig Bekkestua 0017

Kunden forteller at det er magisk når kvelden faller på, og vi gleder oss til å komme tilbake og ta kveldsbilder til høsten. Da får vi tatt bilder av det flotte utelyset også – og ikke minst av den fantastiske takterrassen.

 Vi var skeptiske til å begynne med, men løsningen er helt fantastisk.  

Da vi skulle bygge vårt hus på Bekkestua, ønsket vi at lysene skulle være en del av den totale arkitekturen.  Det skulle være spennende og nytenkende, samtidig som det skulle være funksjonelt og gi god belysning.  Light House designet lysplanen for hvert rom i huset, og de lyttet til våre ønsker for at vi skulle få en så optimal løsning som mulig og ikke minst innen for vårt budsjett.  Vi ble fulgt opp på en fantastisk måte, og vi er særdeles fornøyd med resultatet.  Jeg vil svært gjerne anbefale Light House til andre som ønsker en god lysplan som løfter husets fremtoning til det ypperste sjikt. 

Kunde: Øystein H

 

Bolig Bekkestua Fasade
Bolig Bekkestua 0055
Bolig Bekkestua 0053
Bolig Bekkestua Draape
Bolig Bekkestua 0017
Bolig Bekkestua 0026
Bolig Bekkestua Katana
Bolig Bekkestua Katana2
Bolig Bekkestua 0011
Bolig Bekkestua 0009
Bolig Bekkestua 0045
Bolig Bekkestua 0088
Bolig Bekkestua 0044
Bolig Bekkestua 0087
Bolig Bekkestua 0080
Bolig Bekkestua 0083
Bolig Bekkestua 0051
Bolig Bekkestua 0050
Bolig Bekkestua 0071
Bolig Bekkestua 0075
Bolig Bekkestua 0069
Bolig Bekkestua 0068
Bolig Bekkestua 0066
Bolig Bekkestua 0091

Noen av produktene brukt i prosjektet:

Deep Tilt

GECKO Singel

Scope Spot

Led flex 10W

2, 4 & 8 soner

Katana 5

Standard ledprofil

Cube Slim

Residence Trimless

Ledpanel

Fold Vibia

ML 12

Boliger, dekorativbelysning