Skip to main content

Multicomfort hus

Bolig belysning Multicomfort hus

Når fremtidens miljøvennlige hus skal bygges, vil det hentes inspirasjon fra en arkitekttegnet enebolig belyst av Light House.

Ved grensen mellom Sandefjord og Larvik ligger det et hus utenom det vanlige. Den Snøhetta-tegnede eneboligen kjennetegnes av sin karakteristiske svarte farge og skrå fasade. Her skal håndverkere og boligbyggere fra hele landet lære hvordan man kan bygge ”plusshus” – boliger som produserer mer energi enn de bruker.

Optimera og Light House

Bak prosjektet står Optimera – Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør. Og på bakgrunn av kompetanse på energibesparende belysning, og da spesielt innen LED-belysning, ble Light House involvert i prosjektet.

 

Komfort

Mange ”plusshus”-prosjekter har overskudd på energi, men mangler fokus på komfort. Fokuset har vært på energioptimalisering. At også hensynet til komfort er satt høyt gjør derfor dette plusshus-prosjektet ekstra interessant. Resultatet er et veldig tøft hus, med en rekke spennende løsninger som vi tror mange kan tenke seg å bygge.

 

Fremtidens løsninger med dagens teknologi

For ”plusshuset” i Larvik har våre lysdesignere tilpasset belysningen etter retningslinjer fra det anerkjente arkitektfirmaet Snøhetta. All belysning i huset er basert på LED-teknologi, som er av de mest energivennlige variantene på markedet.

 

Dette er et spennende prosjekt for oss på mange måter. Her har vi måttet tenke fremtidens løsninger med dagens teknologi, og vi i Light House har også lært mye av dette prosjektet.

 

Ønsker du å vite mer om prosjektet, eller hvordan Light House kan bidra til ditt neste prosjekt? Kontakt oss for en hyggelig og inspirerende prat om våre erfaringer.

 

DSC 7250
DSC 7259
Multikomfort 0238 Utenfra Kveld
DSC 7274
DSC 7276
DSC 7281
DSC 7284
DSC 7304
DSC 7311
DSC 7315
DSC 7324
DSC 7338
DSC 7340
DSC 7347
DSC 7356
DSC 7360
DSC 7361
DSC 7370
DSC 7372

 

 

Boliger