Skip to main content

Vi skaper fantastiske resultater med lys –
hver eneste dag!

Få tilgang til markedets beste lysløsninger

Light House ble etablert i 1997 og har over mange år utviklet et helt unikt belysningskonsept. Vi tilbyr produkter av topp kvalitet, volumsalg, lysrådgivning og lysdesign – alt på ett sted!

Rådgivning
I Light House har vi kompetente medarbeidere med lang og bred erfaring, som kan gi gode råd og som kan de- signe miljøvennlige løsninger som skaper trivsel og produktivitet i hver-dagen. Hvordan bruke lys til å skape trivsel på kontoret, i boligen eller i et stort komplekst prosjekt? Hvordan designe ”Selgende lys™” i butikken? Og hvordan planlegge og gjennomføre prosjektet for å lykkes med å oppnå det dere ønsker? Med vår erfaring, kan vi komme med løsninger på de målsetninger og utfordringer dere har. Light House har lang erfaring med å levere løsninger etter BREEAM- standarden, og dette sikrer våre kunder og prosjekter bærekraftige og sertifiserte løsninger.

Lysdesign
Light House har en stor prosjekt- avdeling med fem lysdesignere, som er høyt utdannede med minimum bachelorgrad. Designerne lager lys- planer og ikke minst gjør de viktige lysberegninger, inkludert krav til jevnhet, energibruk m.m. De jobber i AutoCAD, DIALux og Relux og designer et stort spekter av ulike løsninger. På en arbeidsplass, restaurant, butikk eller på et opplevelsessenter, kan riktige lysløsninger bidra til trivsel og økt produktivitet. Det handler om å vite hvilke produkter en skal velge, hvor- dan de skal plasseres og brukes – og hvordan de skal spille sammen. Og kanskje skal prosjektet ”krones” med en spesialdesignet lampe?

Light House er et fyrtårn i Norden innen butikk- og prosjektbelysning.

Siden starten har bedriften vokst jevnt. Forretningsideen var å selge lysutstyr til installatører men i 2005 ble det laget en ny strategi og vi startet med konseptutvikling og levering av lys til butikkjeder, samt en mer målrettet satsing mot interiørarkitekter som jobbet med boliger og kontorer.

I 2009 startet vi vår egen produksjon av skinnespotter til butikker, en satsing som var meget vellykket. Etter som produksjonen vokste og krevde ytterligere investeringer måtte vi ta et valg.

Light House er en bedrift som driver med salg og lysdesign, og produksjon i stor skala passet ikke inn i vår strategi. Derfor ble det besluttet at vi i 2014 skulle avvikle produksjon i Norge. I dag jobber vi hovedsakelig med produktdesign og utvikling av egne produkter og selve produksjonen gjør vi gjennom våre partnere i Østen. Vi har fortsatt en liten produksjon i Norge hvor vi på oppdrag fra våre kunder kan produsere unike produkter i liten skala. I 2014 startet vi vårt datterselskap i Sverige, LHC Sweden AB. Året etter åpnet vi vårt avdelingskontor i Tønsberg. I 2017 flyttet vi hovedkontor og lager til Kolbotn sentralt beliggende utenfor Oslo.

Siden starten har vi levert mange banebrytende, kostnadseffektive og miljøvennlige prosjekter både i Norge og Sverige. I Light House Family er vi dedikerte fagpersoner med et enormt engasjement og brennende tro på hva lys kan utrette. Vi jobber i team og leter alltid etter den optimale og unike løsningen for hvert prosjekt.

Egenutviklede produkter

Light House utvikler og produserer egne produkter som kombinerer typisk skandinavisk design, kvalitet, enkel montering og gunstig pris på en helt unik måte. Produksjonen av LHC Lighting Products skjer i Kina, som har verdens fremste miljø for teknologi-produksjon, og egne produkter utgjør nå over 50 % av våre leveranser. I tillegg har vi agenturer for flere av Europas fremste produsenter innen teknisk og arkitektonisk belysning. 

Grossist/volumleveranser

konkurransedyktige på å levere de produktene installatører bruker daglig – rett fra vårt lager. Dette gjelder også store volumer av såkalte «melk og brødvarer». Fra vårt lager på Ski Næringspark leverer vi funksjonelle produkter av høy kvalitet – raskt og til konkurransedyktige priser.

Ring ordre tlf. 22 67 20 00, bestill på firmapost@lhc.no eller legg inn ordre i nettbutikken Light House Express: www.lhcexpress.no 

Miljøfokus. Ingen miljøgifter på avveie
Logo RenasHvit

 de senere årene har vi hatt stort fokus på miljø og hvordan vi som grossist og lysdesignere kan levere gode miljøløsninger, med fokus på produksjon, energibesparing, reduserte vedlikeholdskostnader og gjenvinnbarhet.

Som medlem av RENAS, landets ledende EE-returselskap, tar vi ansvar for våre produkter også etter endt levetid.

Prosjektering/kvalitetssikring

Light House bidrar til å omsette gode intensjoner i handling. At en faktisk får gjennomført det som må til for å ta ut potensialet i prosjektet. Vi kan være underleverandører/samarbeidspartnere for prosjekteiere, og vi kan også eng-asjere installatører og andre aktører ved behov. Light House har erfaringen som skal til for å få prosjektene fullført og kvalitetssikret på en god måte. For eksempel lysjustering før åpning av butikker. 

Skreddersøm

Visse prosjekter er tjent med noen helt spesielle elementer. F.eks logolampen på Vinmonopolet, signaturlampen hos Boston Consulting Group/BCG, hos Hafslund eller lysinstallasjonen De 7 søstre på Amfi Skansen i Sandnessjøen og Radisson RED Oslo Økern. Light House kan både designe og produsere spesialutviklede løsninger til svært gunstige betingelser. Slike løsninger løfter prosjektet til å bli noe ekstra spesielt. Så langt vi kjenner til, er vi alene i Norge om å levere spesial-løsninger til så gode betingelser som vi kan tilby. 

Referanser

Blant kunder og prosjekter vi har levert, er Dronning Ingrids Hage, Porsche Classic Center Son, Dekkmann Furuset, BCG/Boston Consulting Group, The Box Mølle-parken, ATP-ATELIER Stockholm, Brobelysning over Akerselva, Skårer Barnehage, ICA Stockholm City, Radisson RED Oslo Økern, David-Andersen sin flaggskipbutikk og DB Schenker sine lager og kontorer. 

Radisson Red Hotel Okern Hoved

Light House har store ambisjoner om å levere markedets beste lysløsninger til dere som kunde. Vår visjon er å være et fyrtårn i Norden innen butikk og prosjektbelysning!

I et samarbeid går vi inn med all vår kunnskap, erfaring og ressurser i befaring, utarbeidelse av løsninger, produktutvalg, lysplan, presentasjon og prosjektstart – samt evt prosjektledelse og oppfølging til ferdig løsning.

Et samarbeid med Light House inkluderer:
• Rådgivning med lang og bred erfaring.
• Tilgang til stort spekter av importerte og egenutviklede produkter.
• Kompetente lysdesignere og utarbeidelse av lysplaner.
• Prosjektoppfølging – fra start til mål.
• Spesialutviklede løsninger, som f.eks. signaturlamper.

LightHouseLogo2021 Negativ

Vår historie

Light House – fra Helgesens gate på Tøyen til et fyrtårn i Norden

1997: Start

Det var ganske enkelt lysten og gleden til å drive med lys som gjorde at Rune Moberg startet Light House  i 1997. Han ønsket å se og høre folks positive reaksjoner på ferdig monterte prosjekter.

Forretningsideen var å være en belysningsleverandør for installatører i østlandsområdet. Showroom ble etablert i Helgesens gate på Grünerløkka, som allerede da var et trendy område for design, interiør og kultur. Vår eneste ansatte var Rune.

I denne perioden hadde Light House en liten, men jevn vekst, og det foreløpige høydepunktet kom i 2002, da vi leverte lys til SAS-hotellet ved Holbergs plass i Oslo.

Den første «Light House-katalogen» ble laget i 1999 og viste allerede den gang en betydelig stor produktbredde.

2005: Nytt eierskap

I 2005 ble Hans Krüger ansatt som daglig leder, og dette medførte store endringer på kort tid: strategien ble endret, flere ble ansatt, omsetningen vokste formidabelt, og Light House fremsto i helt ny profil.

Hans hadde tidligere blant annet bygget opp norsk avdeling for den svenske lysgiganten LampGustaf, som i 2005 ble kjøpt av Fagerhult.

Hovedtrekkene i vår nye strategi var å dreie fokus mot butikkbelysning – et område Hans hadde lang erfaring fra. Målsetningen ble etablert fra første stund: å bli et fyrtårn innen butikk- og prosjektbelysning i Norden!

I tråd med den nye strategien ble også Light House omprofilert med ny logo, nytt design og helt nytt image. Blant de nye medarbeiderne ble det ansatt lysdesigner, og som én av få leverandører på denne tiden laget vi lysplaner i auto-cad.

Veksten medførte også at store europeiske produsenter fikk øynene opp for Light House. Blant annet Metalarte, Nordic Light og Prolicht.

Vi så enorme muligheter med riktig bruk av lys, og blant annet ble konseptet «Selgende lys» etablert. Dette handler om hvordan vi kan få forbrukeren til å gjøre en forutbestemt handling ved riktig bruk av lys. Light House fokuserer på forbrukeratferd og relasjonen mellom forbruker og lys. De samme prinsippene som «Selgende lys» er utvidet til belysningsløsninger for cafeer, restauranter og andre områder, for å skape riktig stemning, trivsel, opplevelse og resultater ved riktig bruk av lys.

2006-2009: Kraftig vekst

De store endringene førte til betydelig vekst, og i 2006, 2007, 2008 og 2009 ble Light House kåret til Gasellebedrift* i Dagens Næringsliv.

Vi posisjonerte oss som en av de viktigste aktørene innen butikkbelysning i Norden og leverte belysningskonsepter basert på «Selgende lys»-konseptet til kunder som XXL Sport og Villmark, ARG, The Body Shop og Vitus Apotek.

Veksten medførte at vi vokste ut av lokalene i Helgesens gate, og i 2008 flyttet vi til nye lokaler på Etterstad i Oslo. Her ble det plass til flott showroom, funksjonelle arbeidsplasser, møterom og stort lager. Light House Family hadde økt til 13 medarbeidere.

Kompetanse- og produktutvikling har hele veien vært tydelige ledestjerne for Light House. Omfattende samarbeid med produsenter, kraftig utvikling av produktsortimentet og egenutvikling av produkter har gjort oss til en spydspiss innen forståelse av LED-løsninger. Blant annet designet vi en banebrytende lysløsning basert på LED (Light Emitting Diodes) til deler av det nye operabygget i Bjørvika.

Det ble også utviklet et helt nytt konsept for Norges største bokhandelkjede Libris, med bl.a en egendesignet signaturpendel. Spesialdesignede produkter ble også starten på vår egenproduksjon.

2010: Egen produksjon

I 2010 startet Light House egen produksjon i lokalene på Etterstad. Her designes og produseres blant annet spotlights, og vi har oppnådd stor suksess med design og produksjon av spesiallamper – «one of a kind» – til f.eks Hafslund, Den Norske Opera, Libris og Fiskeriet.

2011-2014: Veksten fortsetter

Gjennom spennende og fantastiske prosjekter, som Maxbos flaggskip på Hvam, advokatkontoret Grettes kontorer på Aker Brygge, Fredrikstad Kulturhus og utendørs belysning av moskeen på Furuset i Oslo, har vi befestet vår posisjon som et nordisk fyrtårn innen butikk- og prosjektbelysning.

I 2012 ble “Light House-GARANTIEN” etablert. Vi leverte allerede konseptet «Selgende lys» – og fra 2012 ga vi også resultatgaranti til konseptet!

I 2014 etablerte vi også datterselskapet LHC AB i Ørebro i Sverige. Dette gir et enda mer sentralt utgangspunkt for å videreutvikle den nordiske visjonen og posisjonen.

 

Garantien sikrer:

  • Omsetningsøkning.
  • Økt opplevelse i butikk.
  • Markedets beste LED-løsninger for butikk.
  • Betydelige energibesparelser med eller uten LED.
  • At vi er Nordens beste på lys og forbrukeratferd.

 

Et område som stadig har blitt viktigere innen belysning er miljøperspektivet, og Light House har i mange år fokusert på dette. Fra produksjon – via miljøvennlige driftsløsninger – til avhending, med hele 99% gjenvinnbarhet. Særlig den unike kompetansen innen LED gir våre kunder svært gunstige muligheter til å kombinere trivsel, merkebygging og salg med miljøvennlighet.

 

Light House er nå en moderne og fremtidsrettet kompetansebedrift, som har et fantastisk ståsted for fremtiden. Historien vår viser at det er mulig å kombinere visjonære vyer, solid strategisk arbeid og en offensiv vinnerkultur.

Light House er fortsatt privateid, og alle eierne jobber i bedriften.

 

* Hvert år kårer den norske avisen Dagens Næringsliv og Dun & Bradstreet Årets Gasellebedrifter. Kriteriene er blant annet at bedriften skal være i vekst, og omsetningen skal være mer enn doblet de siste 4 årene.

2016: Omsetning

Omsetning passerer 50 mill.

2017: 20 år

Light House fyller 20 år.
Flyttet til større og moderne lokaler på Kolboten.

2018: Nominasjon Lysprisen

Nominert til Lysprisen 2017.

Light House er en av 14 prosjekter som er nominert til Norsk Lyspris 2017 Lyskultur vil for 16. gang dele ut Norsk Lyspris for å synliggjøre spennende og veldesignede lysprosjekter i Norge. Med årets søknadsrekord hadde juryen en krevende jobb med å velge ut de nominerte innen fem kategorier. Light House er nominert i klassen BESTE INNENDØRSPROSJEKT med Gand Café.

2020: Nominasjon Lysprisen

Light House er nominert i klassen UNG med Skårer barnehage.

Light House er en av 16 nominerte prosjekter og produkter som ble nominert til Norsk Lyspris 2020. For 19. gang deler Lyskultur ut Norsk Lyspris for å synliggjøre spennende og veldesignede lysprosjekter i Norge. Juryen hadde en krevende jobb med å velge ut de nominerte innen fem kategorier.

2020: Utvikler LAB serien for BREEAM prosjekter
WorkShopWEB

LAB – Optimale løsninger med lekkert design

LAB En miljøvennlig serie med dekorative lamper av høy kvalitet til gunstig pris, utviklet i Norge. Tilfredsstiller alle krav innen BREEAM. Dimbare med DALI eller Triac.

Miljø

Vår ekspertise

kostnadseffektive miljøløsninger til butikker, boliger, hoteller, restauranter, kontorbygg og utendørsmiljøer.

I Light House Family er vi dedikerte fagpersoner med et enormt engasjement og brennende tro på hva lys kan utrette. Vi jobber i team og leter alltid etter den optimale løsningen tilpasset hvert prosjekt!

Avdelinger

Oslo • Tønsberg • Örebro

Kart

OSLO. SHOWROOM OG KONTORER

Light House
Trollåsveien 36 (Oppegård næringspark)
Trollåsen 1414
Tlf: +47 22 67 20 00

TØNSBERG. SHOWROOM

Elverhøiveien 8, 3113 Tønsberg

Örebro

LHC Sweden AB
Tomtebogatan 2
S-703 43 Örebro

TLF: +46 733 319 952